Ajat muuttuvat mutta eräs asia pysyy muuttumattomana: maistuva ruoka on mitä ajankohtaisin asia, kernaasti useamman kerran päivässä ja vailla hoppua.

Tarinamme

Juuremme tässä maassa

”Ajat muuttuvat mutta eräs asia pysyy muuttumattomana: maistuva ruoka on mitä ajankohtaisin asia, kernaasti useamman kerran päivässä ja vailla hoppua”

Ravintola Juuri perustettiin, koska se oli perustettava. 2000-luvun alkupuolella suomalainen keittiö ei ollut suosituimpien joukossa, vaikka monet suomalaiset raaka-aineet hakevat laadussa vertaistaan. Juuri syntyi takomaan rumpua kotimaisten makujen puolesta ja osoittautui menestykseksi pian avaamisensa jälkeen.

Suomalainen ruokakulttuuri on kokoelma maakuntien keittiöitä, pitkiä perinteitä ja tuoreita ideoita. Näitä elementtejä hyödynnämme tarjotessamme asiakkaille makuelämyksiä. Filosofiamme kulmakiviä ovat paikallisuus, puhtaus ja autenttisuus.

Maku. Alkuperä. Intohimo. Jo yli 15 vuoden ajan.

Etsimme koko ajan osaavaa henkilökuntaa, jätä hakemus rekry@juuri.fi

 

Juuren historiaa

2004 15. marraskuuta klo 11 Juuri avasi ovensa ensimmäisen kerran! Perustajina Ilja Björs ja Jarkko Myllymäki.

2005 Haastajana Suomen 50 ravintolaa listauksessa, 2006 sijalla 28. Korkein sijoitus vuonna -2010 8.

2008 Maininta Michelin oppaassa ja siitä asti joka vuosi

2010 Suomen Gastronomien seuran Vuoden ravintola

2010 Pientuottajakauppa Juuren Puoti avataan (suljetaan 2012)

2011 Latva baari avataan. Viinibaari, jossa suomalaiset pienpanimo-oluet sekä cocktailit saavat seurakseen Juuren kuuluisat Sapakset

2012 Maritori avataan Herttoniemeen, Marimekon henkilöstöravintola sekä Juuren leipomo

2012 Osallistuminen Taste of Helsinkiin

2013 Osallistuminen Taste of Helsinkiin

2013 Juuri vastaa Helsingin Juhlaviikkojen huvilateltan ruokatuotteesta

2014 Ensimmäinen Pihka avataan Ruoholahteen maaliskuussa. Pihka on uudenlainen ajatus siitä, miltä henkilöstöravintola voi maistua.

2014 Juuri Nyt – Suomalaisen keittiön uudet klassikot -kirja ilmestyy toukokuussa

2014 Taste of Helsinki

2014 Elokuu Helsingin Juhlaviikkojen huvilateltta sekä KoeHelsinki Bistro Kansalaistorilla KoeHelsinki tapahtumakeskuksessa

2014 Marraskuu toinen Pihka avaa ovensa Sörnäisiin

2014 Vuoden loppuun mennessä noin 60 vakituista työntekijää

2015 huhtikuussa kolmas Pihka avaa ovensa Kamppiin Mechelininkadulle

2015 elokuu, tapahtuma-  ja catering-yksikkö Juuri Tapahtumat perustetaan

2015 elokuu, Juuri Tapahtumat vastaa Helsingin Juhlaviikkojen Huvila-teltan ravintolapalveluista

2016 tammikuu, ravintoloitsijat Ilja Björs ja Jarkko Myllymäki palkitaan PRO 2016 -gaalassa vuoden yrittäjinä.

2016 maaliskuu, Juuri Tapahtumat vastaa Jussi-gaalan ravintolapalveluista sekä gaalaillallisesta.

2016 kesäkuu, Latva juhlii 5-vuotista taivaltaan.

2016 heinäkuu, Juuren laajenee alakertaan.

2016 elokuu, Juuri Tapahtumat mukana Flow-festareilla ja vastaan jälleen Huvila-teltan ravintolapalveluista

2017 maaliskuu, Juuri Tapahtumat vastaa toistamiseen Jussi-gaalan ravintolapalveluista sekä gaalaillallisesta.

2017 kesäkuu, Juuri Café & Bar aloittaa toimintansa Designmuseossa

2017 elokuu, Juuri Tapahtumat vastaa jälleen Huvila-teltan ravintolapalveluista

2017 joulukuu, Ravitsemusliike Latva sulkee ovensa Korkeavuorenkadulla muuttoa varten.

2018 tammikuu, Kasarmikatu 21 -kiinteistö valmistuu, Ravintola Latva, Pihka Kasarmi, Juuri Café & Bar Kasarmi ja Kasarmin Salit avaavat ovensa asiakkaille.

2018 maaliskuu, Juuri Tapahtumat vastaa kolmatta kertaa Jussi-gaalan ravintolapalveluista sekä gaalaillallisesta.

2018 elokuu, Juuri Tapahtumat vastaa jälleen Huvila-teltan ravintolapalveluista